Att vara kreativ

Kreativitet handlar om att skapa. Människan har i alla tider känt behovet att uttrycka sig genom olika skapelser och det har fört civilisationer framåt genom att man ständigt utvecklat sin fantasi och förmåga. Det är fortfarande något alldeles speciellt med att producera en egen stickad halsduk, att måla en tavla, att trä ett vackert halsband eller att sy en rolig väska. Har man några timmar till övers på en regnig dag finns creativity-clouddet mycket roligt att göra i hemmet och man kan börja den med några spännande spinn på Thrills casino och sedan för slantarna inhandla allehanda hobbyprodukter.

Ett riktigt snyggt garn, några färggranna pärlor, klister och kritor, målarfärger, tidningar, stämplar, krokar och knappar kan ge fantastiska resultat. Varför inte sticka en enkel väska och sedan dekorera den med laminerade små foton, några stora knappar och ett handmålat mönster? Eller ett halsband med ståtliga pärlor på en läderrem med en virkad blomma i nacken? Man kan kombinera material och textiler, glas och metall, plast och emalj och de annars långdragna timmarna fullkomligen försvinner.

Man kan också glädja sin omgivning genom att bjuda in dem att delta. En kopp kaffe, lite musik i bakgrunden, trevliga vänner och ett bord fullt av hobbyattiraljer kan bli både en social och kreativ mötesplats. Idéer utbyts och man kan hjälpa varandra med olika tekniker, samtidigt som man får njuta av samvaron. Eller varför inte ge sina vänner och bekanta sina fantasifulla kreationer i present?

Internet är också en stor hjälp här då man kan umgås virtuellt liksom se på videor med tips om hur man gör.

Chattrummen som finns när man spelar spel är inte bara till för att man ska diskutera strategier; de är också roliga forum för folk att lära känna varandra och kanske utbyta mönster, recept och andra tankar. Huvudsaken är att det är stimulerande och att man i slutändan har fått utlopp för sin kreativitet.