Få inspriation från andra scrappare

Är du en av många som gillar allt som har med pyssel och scrapbooking att göra? Att pyssla och skapa är idag ett intresse som är väldigt stort och folk riktigt brinner för att photo-256889_960_720få använda sin fantasi och kreativitet.

Det är inte alltid man är full av idéer och tips när det kommer till scrapbooking. Ibland kan det kännas som att man har använt upp alla idéer och material som man har och är van att använda. Nuförtiden behöver du aldrig oroa dig för att få slut på roliga och vackra sätt att dekorera olika album eller kort. Med hjälp av internet kan man enkelt få kontakt med andra människor som delar samma intresse. Vill man ta det längre än så finns det till och med olika scarpbookingklubbar som ser till att bidra med olika former av material till sina medlemmar och en stor dos av inspiration. Vissa klubbar erbjuder även sina medlemmar möjligheten att köpa material direkt från klubben till ett bättre och mer förmånligt pris.

Det kanske vanligaste sättet att använda scrapbooking är genom att dekorera olika typer av fotoalbum, men också påsar, ramar, kort eller presentaskar kan vara roliga att arbeta med och det räknas minst lika mycket som scrapping.

För att det man scrappar ihop ska bli så snyggt som möjligt är det bra om man försöker hålla en hyfsat hög lägsta nivå på materialet och redskapen. Saker som stämplar och verktyg ska kunna användas flera gånger om och behöver därför vara av bättre kvalité för att slippa onödiga extrakostnader. En viktig sak att komma ihåg för alla som vill scrappa med fotografier, är att använda ett limm och en tejp som är helt syrafritt. På detta sätt håller sig bilderna vackra år efter år för dig att plocka fram och minnas tillbaka till.