Ge bort en scrappad present

Har du tröttnat på att ge bort tråkiga och opersonliga presenter? Gillar du att pyssla och skapa? Då kan du prova dig på scrapbooking.

Många människor älskar att scrappa. Man kan scrappa allt från fotoalbum, gästböcker, ramar eller kanske vykort, men man kan också se till att scrappa ihop en riktigt fin present. De allra flesta människor uppskattar presenter där det ligger mycket omtanke och tid bakom gåvan. Vad kan då vara bättre än att göra 6a00e54ed44cf68833016768740f5f970b-600wiett alldeles eget fotoalbum med de bästa stunderna du och personen i fråga har delat.

Det finns absolut inga som helst regler när de kommer till scrapbooking och de typer av dekorationer som man vill använda sig av. Vanligaste är att man använder blommor, klistermärken, knappar eller band i olika material, men det är självklart helt fritt fram att välja själv. Har ni delat roliga stunder tillsammans som en resa eller biobesök, kan man använda sig av små minnen som påminner om detta. Har man kvar biljetten kan biljetten i sig vara en typ av dekoration, tillsammans med bilder eller citat som ni skrattat åt.

Fördelen med denna typ av present är att den aldrig går ur tiden. Ett scrappat album är oftast så vackert att man kommer att vilja ha det framme, vilket också leder till att man alltid kommer att bli påmind om presenten och de minnen den inkluderar. Nuförtiden finns de allra flesta människor på bilder enbart på sociala medier eller i datorn och fotoalbum används inte på samma sätt längre. Genom att ge bort ett personligt fotoalbum ger du inte bara bort en present som kommer att slå ut de andra gåvorna. Du skapar också känslan av glädje och nostalgi för er tid ihop.

Ett album behöver självklart inte handla om dig och personen du ska ge det till. Vill du hellre scrappa ihop ett album till ett bröllopspar eller till en nyfödd bebis fungerar det lika bra. Det finns helt enkelt inga gränser eller regler!