Så gör du egen fingerfärg

Idag finns det många bra produkter för barn som inte innehåller några typer av gifter, men är du osäker kan du alltid se till att skapa pysslet helt själv. Fingerfärfingerpaint-staticg är härligt att arbeta med, barn älskar att få kladda och skapa. Tillsammans kan ni ha en härlig och kreativ lekstund med helt giftfri fingerfärg helt utan utgångsdatum.

För att komma igång behöver du en större skål eller bunke, en kopp som ska användas som mått, majsmjöl, varmt vatten och valfria karamellfärger. Ett tips är att köpa färger som blå, röd och gul, så kan du sedan blanda ihop färgerna till regnsbågens alla kulörer. Karamellfärg är enkelt att tvätta bort och helt oskadligt för barn och vuxna.

Kom igång med att blanda två koppar av majsmjölet och häll sedan i cirka 1 tesked karamellfärg av valfri sort. Fortsätt med att hälla i två koppar med kallt vattnet och blanda ihop allting tills smeten är slät. Nu är det dags för det varma vattnet och här får man vara lite försiktig så att inte färgen blir alldeles för rinnig. Cirka 3-4 koppar brukar räcka gott och väl.

Trots att vattnet inte ska vara kokande, behöver det vara ordentligt varmt så se till att låta färgen svalna innan du ger den till de lekfulla och förväntansfulla barnen. Den färg som inte kommer till användning kan man med fördel spara i en burk med ett tätt slutet lock. På så sätt dör den aldrig och ni kan enkelt plocka fram den igen när helst man önskar.

Att blanda ihop egen fingerfärg går mycket snabbt och är ett bra sätt att spendera mer kvalitetstid tillsammans med sina barn. Eftersom ingredienserna är helt naturliga behöver man heller inte oroa sig för att barnen ska råka få i sig något giftigt eller att de små fingrarna ska råka ta någon skada.